Bilgilendirme

Açılı Taşlama Makinesi Alırken Dikkat Edilecekler

Açılı taşlama makinesi, her müteahhitin alet kutusunda olması gereken kesme, taşlama ve cilalama için çok yönlü ve taşınabilir bir çözümdür. Pası giderir, beton ve metaldeki boya kesiklerini soyar. Farklı ataşmanlar veya tekerlekler takılarak, çeşitli malzemeleri kesmek, zımparalamak, cilalamak ve keskinleştirmek için bir açılı taşlama makinesi kullanılabilir. Bu, farklı iş türlerini kolaylıkla gerçekleştirebilen bir araçtır..

En İyi Açılı Taşlama Makinesini Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

Doğru açılı taşlama makinesini seçmek söz konusu olduğunda, farklı insanların farklı tercihleri ​​olacaktır. Bu, aracı satın aldıkları ana kullanıma bağlı olacaktır. Piyasadaki en iyi aracı almak istiyorsanız, satın almadan önce bilmeniz gereken aşağıdakileri okumanız önemlidir.

ÖĞÜTÜCÜ TİPİ

Karşılaşacağınız farklı öğütücü türleri vardır ve bunlar farklı tarzlarda gelir. Bunlardan biri, maksimum kontrol için bir tezgaha sabitlenmiş tezgah üstü öğütücüleri içerir.

Karşılaşacağınız başka bir taşlama makinesi türü, açılı taşlama ve kalıp taşlama olarak bulunabilen portatif taşlayıcılardır. Genellikle tezgah üstü öğütücülerden daha küçük ve kullanışlıdırlar.

Diğer bir tür, manevra kabiliyetine sahip ve çok yönlü açılı taşlama makinelerini içerir. Diğer faaliyetlerin yanı sıra düzleştirme, kesme ve bileme için harika araçlardır. Son olarak, tek elle kullanım için tasarlanmış kalıp taşlama makinelerini de bulacaksınız. Dar alanlarda hassas çalışma için daha küçük bıçaklara ve daha yüksek hıza sahiptirler.

BOYUT

Satın almadan önce öğütücünün boyutunu dikkate almak da önemlidir. Daha büyük öğütücüler, daha büyük işlerin üstesinden gelmek için mükemmel olacaktır.

Öğütücünün boyutu, makinenin toplam uzunluğu değil disk tarafından belirlenir. Daha büyük boyutlu öğütücüler, onları büyük işler için ideal kılan büyük tekerlekler kullanır. Profesyoneller, zorlu işlerde hızlı çalıştıkları için daha büyük öğütücüleri tercih ederler.

Küçük olan başka öğütücüler de vardır. Bu tip öğütücüler daha hızlı dönerler, bu nedenle öğütücülere metal kesme ve cilalama gücü verir. Yaptığınız işin türüne veya tercihinize bağlı olarak, küçük bir öğütücü veya büyük bir öğütücü seçebilirsiniz.

AĞIRLIK

Taşlama makineleri, seçtiğiniz modele bağlı olarak farklı ağırlıklarda gelir. Hafif bir ağırlıkla tasarlanmış olanlar var, diğerleri ise biraz ağır.

Ağır olan şey, gücünüze bağlı olarak bir kişiden diğerine değişecektir. Hafif bir öğütücü bile bir süre kullandıktan sonra ağırlaşabilir.

Kendinizi rahat hissedeceğiniz ağırlıkta ve size kolay kullanım sağlayacak bir öğütücü seçin. Bu, herhangi bir zorluk yaşamadan işlerinizi mükemmel bir şekilde halletmenize yardımcı olacaktır. Çok ağır veya çok hafif olmayan mükemmel bir öğütücü harika bir satın alma olacaktır.

Disk Boyutu

Diskler farklı boyutlarda gelir. Genel olarak, bir öğütücünün diski ne kadar büyükse, makinenin motoru o kadar güçlü olur. Tamirciler, daha küçük disklere sahip öğütücüleri harika bulurlar çünkü standart bir öğütücü kullanırken olduğundan daha küçük işler yaparken hassasiyet sağlarlar.

Motor gücü

Gerilim, watt ve amper değeri öğütücüler arasında değişir. İnsanların çoğu, 110 ila 230 volt AC arasında değişen güce ve 500 ila 2500 watt arasında watt aralığına sahip bir makine satın almayı tercih edecektir.

Göz önünde bulundurabileceğiniz bir diğer şey, makinenin 4 ila 15 arasında olabilen amper değeridir.

Ev işlerinde kullanmak için bir açılı taşlama makinesi arıyorsanız, daha düşük bir derecelendirmeye gidebilirsiniz ve işinizin üstesinden gelmek için yeterli olacaktır. Profesyoneller, farklı proje türlerini kolaylıkla halletmek için daha fazla amperli ağır hizmet tipi açılı taşlama makinelerini tercih edebilirler.

Hız Dereceleri

Ayrıca satın almak istediğiniz öğütücünün hızına da dikkat etmelisiniz. Tüm işlerinizi mükemmel bir şekilde halletmek için hızla çalışan güçlü bir makineyi eve getirmek istiyorsunuz.

Temel olarak, avuçiçi açılı taşlama makinelerinde dakikada yaklaşık 5.000 ila 10.000 devir yapan diskler bulunur.

Bu, aletlerin bir takım taşlama, zımparalama veya kesme işlemlerini gerçekleştirebileceği anlamına gelir. Bu ayrıca, makine dikkatli kullanılmazsa yüksek yaralanma riskine yol açabilir. Kazara kendinizi kesmemek için iyi korunduğunuzdan (güvenlik ekipmanı ile) emin olmanız önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir