Bilgilendirme

Kaçınmanız Gereken 5 Yaygın Darbe Anahtarı Hatası

Herhangi bir noktada geniş, aşınmış bir vidayı veya somunu serbest bırakmayı denediniz mi? Evet ise, o zaman muhtemelen görevin ne kadar korkutucu ve zor olabileceğini bilirsiniz! Dar alanlar ve garip noktalar, gerekli darbeli anahtarı etkili bir şekilde uygulamak için sık sık sizi terk eder; Her şeye rağmen, bir şekilde, kendinizi zayıflatmadan bunu nasıl yapacağınızı bulmanız durumunda, aynı anda değerli zamanınızın önemli bir bölümünü boşa harcamış olursunuz!

Artık bir darbeli anahtarın harikalarına aşina iseniz, bağlantı elemanlarınızı döndürüyor ve bilinçli rotayı değiştiriyorsunuz; Darbeli anahtarın ne olduğunu anlamayanlarınız için, son zamanlarda gerekli darbeli anahtarları en ideal şekilde vermekte ustalaşan pnömatik aletlerdir. Ayrıca, sevindirici haber şu ki, internette veya herhangi bir fiziksel mağazada bunlara göz atmak için erişilebilir bir boyut var – hava sıkmalı darbeli anahtarlardan, tabanca darbeli anahtarlardan ve düz darbeli anahtarlardan kablosuz darbeli anahtarlara kadar!

Her durumda, kullanmayı seçtiğiniz darbeli anahtar ne olursa olsun, topladığınız teçhizata zarar vermemek için hepsini doğru rotada kullanmalısınız. Darbeli anahtar kullanırken stratejik bir mesafeyi koruyabileceğiniz birkaç temel yanlış adım:

1. Sabitleme sabitlemeleri üzerinde

Bu, bir darbeli anahtarın iletmek için uygun olduğu tork hakkında kötü bir fikri olan tecrübesiz müşteriler için temel sorundur. Somun veya vidanın çekici bir şekilde yerleştirilmesini sağlamak için yapılan bir teklifte, müşteriler genel bir kural olarak, anahtar dizilerini uzatır veya soyarlar. Çoğu zaman parçalar aşırı sabitlenir ve yapımcıların kayıtlı tespitlerinin ötesinde emniyete alınır. Bu, tork değişimleri için daha geniş bir alana sahip belirli segmentler için işe yarayabilirse de; İngiliz anahtarını aşmak için çok fazla alana sahip olmayan belirli farklı segmentler için bu, büyük olmaktan çok yaramazlık yapabilir.

Her şey dikkate alındığında, aşırı sabitlemeyi önlemek için en ideal yaklaşım, bir armatürü çıkarmak veya serbest bırakmak için bir darbeli anahtar kullanmaktır; tokanızı sabitlemek için bir tork kullanın.

2. Zarar veren dizeler

Darbeli anahtarınızı çapraz gerilmiş bir somunu veya tutturucuyu sabitlemek için kullanırsanız, tellerin promosyonuna zarar verirsiniz – kurtarılamaz bir şekilde. Bu zarardan stratejik bir mesafeyi korumanın en ideal yolu, darbeli anahtarı kullanmadan önce sarsıntıyı gerekli şekilde fiziksel olarak dizmektir.

3. Beceriksiz ekleri kullanma

Hatırlamanız gereken bir şey, normal ataşmanların darbeli anahtarlarla tutarsız olduğudur. Kayma olmadığını ve döngüsel yüklerin iyi bir şekilde ele alındığını garanti etmek için vixen’lerinizle sadece özel efektli tork ataşmanlarını kullanın.

4.Yanlış anahtar tahmini satın almak

Çalışacağınız mandalların ve bağlantı parçalarının kapsamını unutmayın. Bu şekilde yapmak, doğru bedeni satın almanıza yardımcı olacaktır. Etki torkunuzun tork derecesi, bir uygulamanın gerektirdiği anahtardan daha dikkate değer olmalıdır.

5.Yanlış anahtar türünün elde edilmesi

Göz atabileceğiniz çeşitli efekt anahtarı türleri vardır. Hava darbeli anahtarlar en iyi enerji-ağırlık oranına sahiptir; elektrikli darbeli anahtarlar, yerel onarım işleri ve diğerleri için en iyi sonucu verir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir